Φυσικοθεραπεία

  • Θεραπεία
  • Αντιμετώπιση πόνου
  • Εξατομικεύμενο πρόγραμμα
  • Λειτουργική αποκατάσταση
Θεραπεία
Αντιμετώπιση πόνου
Εξατομικεύμενο πρόγραμμα
Λειτουργική αποκατάσταση

Φυσικοθεραπεία

Η φυσικοθεραπεία / φυσιοθεραπεία είναι η επιστήμη που χρησιμοποιεί τα φυσικά μέσα (κίνηση, φως, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα κτλ.) για θεραπευτικούς σκοπούς.
Σύμφωνα με την παγκόσμια συνομοσπονδία φυσικοθεραπείας, ο φυσικοθεραπευτής παρέχει υπηρεσίες σε άτομα και πληθυσμούς, με στόχο την ανάπτυξη, διατήρηση και αποκατάσταση της κίνησης και της λειτουργικότητας του ανθρώπου, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του. Σκοπός της είναι η φυσική αποκατάσταση της υγείας, η πρόληψη και η προαγωγή της. Η φυσιοθεραπεία μπορεί να αποτελέσει είτε μία αυτούσια θεραπεία, είτε να συνδυαστεί με άλλους τύπους ιατρικής φροντίδας για τα επιθυμητά οφέλη, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε θεραπευόμενου. Ακόμα μπορεί να ενισχύσει κάποιες ιατρικές χειρουργικές προσεγγίσεις είτε πριν (πχ. προ-εγχειρητική φυσικοθεραπεία), είτε μετά (μετεγχειρητική φυσικοθεραπεία) για τη γρηγορότερη και ομαλότερη αποκατάσταση του ασθενή και την ταχεία επανένταξη στις καθημερινές δραστηριότητες.

Η φυσικοθεραπεία βασιζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα και στηριζόμενη πάντα σε έρευνες μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, όχι μόνο στην ορθοπεδική αλλά και στη νευρολογική, γενική χειρουργική, νευροχειρουργική, πνευμονολογία, ουρολογία, καρδιοχειρουργική, παιδιατρική, αθλητιατρική κλπ.

Τα βασικά εργαλεία στα χέρια της φυσικοθεραπείας είναι η επιστημονική γνώση,η αξιολόγηση, η τεχνολογία και βέβαια το πιο σημαντικό παραμένει η κίνηση και η θεραπευτική άσκηση που συχνά μπορεί να μπερδεύεται με το Fitness.

Η φυσικοθεραπεία και ό,τι αυτό συνεπάγεται μπορεί να γίνει μόνο από εξειδικευμένους επιστήμονες υγείας, τους φυσικοθεραπευτές.

Στο PHYSiama με άριστη επιστημονική γνώση και εμπειρία κατανοούμε τα σπουδαία οφέλη της φυσικοθεραπευτικής πράξης και εστιάζουμε στην αποκατάσταση με κύριο “εργαλείο” μας τα χέρια. Στόχος μας, η πρόληψη, η θεραπεία και η βελτίωση της ποιότητας ζωής. Θεραπεύουμε το σώμα και φροντίζουμε την ψύχη σας.

Ο άνθρωπος είναι συνυφασμένος με την κίνηση και η κίνηση είναι η ζωή για το σώμα μας. Ο πόνος, η λάθος στάση, οι μυικές συσπάσεις, οι δυσλειτουργίες, ο κακός συντονισμός, μπορεί να άρουν την κίνηση. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το να είναι ένα άτομο λειτουργικά ανεξάρτητο αποτελεί βασική προϋπόθεση για να είναι υγιή. Σε αυτό λοιπόν, έρχεται η φυσικοθεραπεία να δώσει τη λύση και να απευθυνθεί σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

Κλείστε μια συνεδρία τηλεφωνικά

Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι.
Σχολιάστε και αξιολογήστε τις υπηρεσίες μας.

Ειδικές τεχνικές