Ποιοι Eίμαστε

Για ποιο λόγο να μας εμπιστευθείτε

Με επίκεντρο τον άνθρωπο, την ασφάλεια και την προαγωγή της υγείας του, η ομάδα του PHYSiama αξιολογεί και οργανώνει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, που επαναξιολογείται ανά συνεδρία και διαμορφώνεται  με βάση την πρόοδό σας.

Με συνεχή εξέλιξη, επιστημονική γνώση και εμπειρία στόχος μας είναι μια ποιοτική ζωή με περιορισμό του πόνου.

Ο πόνος στο σώμα μας πολλές φορές μπορεί να είναι πολυπαραγοντικός. Με κίνητρο τον σεβασμό και την αγάπη απέναντι στον άνθρωπο θέτουμε ως όραμα την οριστική απαλλαγή του από τον πόνο.

Εάν η τυπική φυσικοθεραπεία για εσάς είναι αναποτελεσματική ο χώρος μας, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή φυσικοθεραπεία, τις σύγχρονες τεχνικές, τον  εξοπλισμό, τις εναλλακτικές μεθόδους και την άσκηση είναι εδώ για να δώσει μια νέα πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στο πρόβλημα σας.

Εάν θέλετε να γυμναστείτε με ασφάλεια, προσωπική φροντίδα από εκπαιδευτές με άριστη γνώση ανατομίας, κινησιολογίας και παθοφυσιολογίας, για να “χτίσετε” μια καλή σωματική κατάσταση, να νιώσετε ευεξία και να περιορίσετε τους πόνους σας είμαστε εδώ για εσάς.

Για ποιο λόγο να μας εμπιστευτείτε, Physiama, σύγχρονο κέντρο φυσικοθεραπείας, Κερατσίνι, Πειραιάς
Ποιοι είμαστε, Physiama, σύγχρονο κέντρο φυσικοθεραπείας, Κερατσίνι, Πειραιάς
Με το βλέμμα στο μέλλον

Το PHYSiama είναι ένα πρωτοποριακό κέντρο που ξεχωρίζει για την ολιστική του προσέγγιση, μέσα από την οποία συνδυάζει την επιστημονική γνώση, που βασίζεται σε τεκμηριωμένες έρευνες, με εναλλακτικές μεθόδους και άσκηση.

Ο εξοπλισμός και οι μέθοδοι που παρέχει και διαρκώς εμπλουτίζονται είναι πρωτοποριακοί, με στόχο τα καλύτερα αποτελέσματα για τους θεραπευόμενους. Στελεχώνεται από επαγγελματίες με αγάπη και μεράκι για το αντικείμενό τους και τον άνθρωπο, που ενημερώνονται συνεχώς επιστημονικά, προσφέροντας τον καλύτερό τους εαυτό.

Αναπτύσσει σημαντικές και σταθερές συνεργασίες με άλλους επαγγελματίες υγείας, με τους οποίους θέτει κοινούς στόχους για την υποστήριξη του σύγχρονου ανθρώπου με γνώμονα την κοινή ιδιοσυγκρασία. (συνεργασία και με άλλες ειδικότητες, γιατρούς, ψυχολόγους, διαιτολόγους, κλπ.).

Δήλωση Ευγενίας Μαρία Καλαϊτζή
Ευγενία Μαρία Καλαϊτζή

“Δεν με νοιάζει πως ο ασθενής θα γίνει καλά, αν τον χτύπησα στον ώμο ή επειδή έκανα την τέλεια θεραπεία‘’

Το σώμα μας μιλάει και μας λέει πολλά. Πονάω, έχω αστάθεια, δεν αντέχω άλλο, φτάνω στα όριά μου, κοίτα και εμένα…

Και εμείς πολλές φορές με τον σύγχρονο τρόπο ζωής δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε μία παύση και να το ακούσουμε, να το αισθανθούμε.

Υπάρχουν και οι φορές που το ακούμε, αλλά λέμε “όχι τώρα εσύ, δεν προλαβαίνω,μετά εσύ, μετά…” και αυτό δεν έρχεται ποτέ.Τα καμπανάκια κινδύνου χτυπούν και μπορεί να εκδηλώνονται με πόνο στη μέση μας, στα πόδια μας, στο στομάχι μας κ.α και κάποια στιγμή όταν αυτός φτάσει στο απροχώρητο αποφασίζουμε να ασχοληθούμε και τρέχουμε στους γιατρούς. Πολλές φορές μας λένε: ”Δεν έχεις τίποτα. Το άγχος φταίει.” “Μα πως, αφού εγώ πονάω,” ή άλλες φορές να μας λένε, ”αλλοίωση στους σπονδύλους σας” ή εκδηλώνεται ως αυτοάνοσο, γιατί όμως εκεί και όχι κάπου αλλού;

Τα συναισθήματά μας είναι ενέργεια που ρέει και πάλλεται σε ορισμένες συχνότητες και την οποία πρέπει να την αφήσουμε να απελευθερωθεί. Αυτό το κύμα ενέργειας αν το μπλοκάρουμε, χωρίς να το εξωτερικεύσουμε και το κρατήσουμε μέσα μας θα δημιουργήσει “ζημιά” στον οργανισμό μας.

Στο PHYSiama έχοντας κατανοήσει πόσο άμεση σύνδεση έχει η ψυχολογία με τον σωματικό πόνο, δεν μας νοιάζει αν ο άλλος θα γίνει καλά γιατί χρησιμοποιήσαμε την πιο εκπληκτική μέθοδο ή γιατί τον χτυπήσαμε στο ώμο και απλά τον ρωτήσαμε πώς νιώθει και αν είναι καλά.

Στόχος μας είναι οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται να βρουν λύση και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Η ιστορία μου

Ονομάζομαι Καλαϊτζή Ευγενία-Μαρία γεννήθηκα το 1987 και μεγάλωσα στον Πειραιά. Είμαι πτυχιούχος απόφοιτη φυσικοθεραπείας του ανώτατου τεχνολογικού εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών, από το 2011 και δημιουργός του κέντρου φυσικοθεραπείας και κίνησης PHYSiama.

Από το λύκειο ακόμη το αίσθημα προσφοράς και βοήθειας μέσα μου ήταν πολύ έντονο, γι΄ αυτό ήμουν σίγουρη πως ήθελα να κάνω ένα επάγγελμα με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η αγάπη για τη δουλειά μου και η έμφυτη ανάγκη μου για πνευματική εξέλιξη με οδηγεί σε συνεχή παρακολούθηση σεμιναρίων και άλλων εκπαιδευτικών μοντέλων, με σκοπό την απόκτηση περισσότερης γνώσης, της οποίας η εφαρμογή βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

2010 - 2011

Πρακτική άσκηση

Πρακτική άσκηση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας-ΜΕΘ-Νευρολογική κλινική-Ορθοπεδική κλινική.

2011 - 2013

Κέντρο αποκατάστασης στην Καλαμάτα "Διάπλαση"

Εργάστηκα σε δύσκολα περιστατικά, καθώς το κέντρο αναλάμβανε μόνο χειρουργεία και νευρολογικά περιστατικά (εγκεφαλικά επεισόδια, κάκωση νωτιαίου μυελού, κρανιοεγκεφαλική κάκωση, κτλ.).
Η εμπειρία ζωής που απέκτησα από αυτό το κέντρο είναι σημαντική, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο.

2013 – 2014.

Φυσικοθεραπευτήριο στον Πειραιά

Εκεί ήρθα σε επαφή κατά βάση με μυοσκελετικά περιστατικά

2014 – 2016

Εκπαιδεύτρια

Δίδαξα φυσικοθεραπεία στο ΙΕΚ Ακμή στον Πειραιά.

2014

Πιστοποίηση Instructor Pilates και TRX

2014 – 2019

Δημιούργησα έναν χώρο Φυσικοθεραπείας - Pilates

2011- σήμερα

Συνεχή εκπαίδευση σε τεχνικές Φυσικοθεραπείας - Αποκατάστασης - Εναλλακτικές μεθόδους - Pilates

2020

Έναρξη του κέντρου φυσικοθεραπείας και κίνησης PHYSiama