Pilates για Παιδιά

Μάθημα pilates για παιδιά
 • Εξατομικεύμενο πρόγραμμα
 • Ολιγομελή τμήματα
 • Εκγύμναση
 • Ευεξία
Εξατομικεύμενο πρόγραμμα
το λογότυπο για χρήση ως φόντο
Ολιγομελή τμήματα
το λογότυπο για χρήση ως φόντο
Εκγύμναση
το λογότυπο για χρήση ως φόντο
Ευεξία
το λογότυπο για χρήση ως φόντο

Pilates για παιδιά

Το Pilates για παιδιά είναι μια ειδική ρουτίνα σωματικής άσκησης που τα βοηθά στην οικοδόμηση δύναμης, αντοχής, ευελιξίας και συντονισμού χωρίς να προσθέτει όγκο μυών. 

Το Pilates περιλαμβάνει ασκήσεις χαμηλής πρόσκρουσης που επικεντρώνονται στην ενδυνάμωση του πυρήνα και τη διόρθωση της στάσης του σώματος. Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν την σωματική, την ψυχική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και να τα διατηρήσουν σε φόρμα και υγιή μακροπρόθεσμα.

Ποια κατάσταση επικρατεί

Κάποιοι που έχουν προλάβει τις εποχές ως παιδιά να γυρνούν από το σχολείο, να πετούν την τσάντα και να τρέχουν στις αλάνες να παίξουν κρυφτό, κυνηγητό, μήλα τις θυμούνται με νοσταλγία. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής πλέον, επιτάσσει μια πολύωρη καθιστική θέση για διάβασμα, ενασχόληση με Η/Υ και μία γενικότερη υποκινητικότητα.

Η υγεία των σημερινών παιδιών διακυβεύεται από μια κουλτούρα ευκολίας και ολοένα και πιο καθιστικής δραστηριότητας. Η κατανάλωση γρήγορου φαγητού, η παρακολούθηση τηλεόρασης και η αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών έχει γίνει συνηθισμένη, ενώ η θρεπτική διατροφή και η σωματική δραστηριότητα βρίσκονται σε πτώση.

Συχνά βλέπουμε παιδιά κολλημένα στις οθόνες των κινητών ή των φορητών υπολογιστών τους. Δυστυχώς, αυτός ο καθιστικός τρόπος ζωής, είναι επιζήμιος για την υγεία των ενηλίκων και των παιδιών. Ωστόσο, οι ασκήσεις pilates για παιδιά εισάγουν αποτελεσματικά στη σωματική άσκηση από μικρή ηλικία και βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Ας λάβουμε υπόψη ότι η φυσική αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και η καθημερινή δράση – κίνηση που βοηθάει τα παιδιά να αναπτυχθούν σωματικά, κοινωνικά, συναισθηματικά αλλά και διανοητικά έχουν περιοριστεί.

Όλα όσα αναφέρουμε αποτελούν παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με την αύξηση εμφάνισης χρόνιων παθήσεων και παθοφυσιολογικών καταστάσεων που τις συναντάμε τόσο στην ηλικία των παιδιών αλλά και αργότερα στην ενήλικη ζωή τους. Κύφωση, σκολίωση, παχυσαρκία, διαβήτης τύπου 2, αυξημένα επίπεδα άγχους, υπερκινητικότητα, έλλειψη συγκέντρωσης και προσοχής είναι μόνο μερικές.

Λίγα λόγια για το Pilates

Το Pilates είναι το πνευματικό τέκνο του Γερμανού ελληνικής καταγωγής Joseph H. Pilates

Οραματίστηκε την συγκεκριμένη μέθοδος άσκησης να διδάσκεται σε παιδιά για να καλλιεργήσουν καλές κινητικές συνήθειες.

Ήθελε να δει το Pilates για παιδιά να εφαρμόζεται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, έτσι ώστε οι υγιείς κινητικές συνήθειες να μεταφερθούν και στην ενήλικη ζωή.

σκίτσο για pilates για παιδιά

“Τo Pilates πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία από το δημοτικό σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αθλήματα”

Joseph Pilates

Όλα όσα αναφέρουμε αποτελούν παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με την αύξηση εμφάνισης χρόνιων παθήσεων και παθοφυσιολογικών καταστάσεων που τις συναντάμε τόσο στην ηλικία των παιδιών αλλά και αργότερα στην ενήλικη ζωή τους. Κύφωση, σκολίωση, παχυσαρκία, διαβήτης τύπου 2, αυξημένα επίπεδα άγχους, υπερκινητικότητα, έλλειψη συγκέντρωσης και προσοχής είναι μόνο μερικές.

Η κατάσταση του γονέα σήμερα

Οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν ότι η στάση και οι επιλογές τους για την ανατροφή των παιδιών τους έχει επίδραση στην συνολική τους υγεία, τώρα και ενδεχομένως για πάντα.

Οι γονείς, οι οποίοι καταλαβαίνουν μια τέτοια κατάσταση αισθάνονται ανησυχία, άγχος, φόβο, ανασφάλεια, γι’ αυτό έχουν την ανάγκη να καθοδηγηθούν από ειδικούς και να υπάρξει συναισθηματική και επιστημονική υποστήριξη.

Εάν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλοι οι γονείς, είναι να θέλουν να δουν το παιδί τους να πετυχαίνει και να ζει μια μακρά, υγιή ζωή.

Η ζωή έρχεται με προκλήσεις, όμως. Πολλά είναι ανεξέλεγκτα, ενώ άλλα είναι αποτέλεσμα πράξεων ή εμπειριών που αντιμετωπίζει το παιδί σας.

Μαμά και παιδί κορίτσι κάνουν pilates μαζί

Τι προσφέρουμε στο PHYSiama

Διαμορφώνουμε ολιγομελή τμήματα Pilates Kids έως 6 άτομα, είτε ατομικά αν κρίνεται απαραίτητο, από ηλικίες 6-12 ετών.

Η αξιολόγηση κι η λήψη ιστορικού από τον επιστημονικό μας σύμβουλο κρίνεται απαραίτητη σε μια πρώτη δωρεάν επίσκεψη.

Physiama

Το PHYSiama για τα παιδιά

Η επαφή μας λοιπόν, με τους γονείς, παιδιάτρους και παιδοψυχολόγους μας οδήγησε να συνειδητοποιήσουμε την σημαντικότητα δημιουργίας ενός χώρου άσκησης, από επιστήμονες υγείας, με γνώση ανατομίας, κινησιολογίας, παθοφυσιολογίας που θα εστιάζουν στις πραγματικές ανάγκες κάθε παιδιού.

Γνωρίζουμε ως φυσιοθεραπευτές ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, όταν πρόκειται για την πρόληψη των πόνων και των τραυματισμών. Η άσκηση και η κίνηση γενικά έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο μυοσκελετικού τραυματισμού και παθήσεων καθώς και πολλαπλών ιατρικών παθήσεων όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και ορισμένα είδη καρκίνου. 
Αυτό σημαίνει ότι το να κάνετε τα παιδιά να κινούνται και να ασκούνται μπορεί να βοηθήσει την υγεία τους σε όλη τους τη ζωή.

Γι’ αυτό πλέον, είμαστε κοντά σε όλους εσάς που θέλουν να προσφέρουν στα παιδιά τους μία εμπειρία θεραπευτικής και προληπτικής άσκησης – ψυχαγωγίας – εκτόνωσης με επιστημονικό υπόβαθρο.

Εμπνευσμένοι από το Pilates, που αποτελεί μία ολοκληρωμένη μέθοδο εναρμόνισης σώμα – ψυχή – πνεύμα, στο Physiama συνδυάζουμε την σωστή σωματική άσκηση, κινησιολογία, εργονομία και την βαθύτερη γνώση του σώματος, με επίκεντρο την καλή ψυχολογία του παιδιού.

Στο κέντρο μας τα παιδιά σας ασκούνται υπό την επίβλεψη ενός επαγγελματία επιστήμονα υγείας καθώς εκτελούν το πρόγραμμα Pilates. Ο κατάλληλα εκπαιδευμένος συνεργάτης μας ξέρει πώς να τροποποιεί τις ασκήσεις για να διασφαλίσει ότι το παιδί σας δεν θα τραυματιστεί.

3 παιδιά ξαπλωμένα στις μπάλες pilates

Oφέλη του Pilates για παιδιά

Θα θέλαμε να θεωρήσετε το Pilates ως έναν εναλλακτικό τρόπο για να συνεχίσουν τα παιδιά σας να κινούνται και να παραμείνουν ενεργά και ίσως είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε μαζί ως οικογένεια.

Τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν τα παιδιά ακολουθώντας μία δομημένη κι ορθή μέθοδο εκγύμνασης στο κέντρο μας είναι:

3 παιδιά ξαπλωμένα στις μπάλες pilates
 • Σωστή ανάπτυξη των μυών και των οστών διορθώνοντας ή προλαμβάνοντας τυχόν παθήσεις της σπονδυλικής στήλης
  (κύφωση, σκολίωση, λόρδωση κ.τ.λ) 
 • Ευελιξία και σωματογνωσία, ώστε το παιδί να μπορεί να μάθει και να αγαπήσει το σώμα του
 • Διαχείριση του σωματικού λίπους
 • Βελτίωση του κινητικού ελέγχου, λειτουργικής ικανότητας και ισορροπίας 
 • Καρδιοαναπνευστική αντοχή
 • Ενσυνειδητότητα, μέσω των αναπνοών και της συγκέντρωσης αδειάζει το μυαλό τους από κάθε σκέψη
 • Εκτόνωση, μαθαίνοντας στα παιδιά να διαχειρίζονται τα αρνητικά τους συναισθήματα, όπως τον θυμό και το άγχος
 • Αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση 
 • Γνωστική λειτουργία, ακόμη και στη βελτίωση του παιδιού στο σχολείο
 • Ψυχαγωγία και καλή διάθεση, αποτελώντας ένα ευχάριστο διάλειμμα στο πιεστικό πρόγραμμα των παιδιών
Δήλωση Ευγενίας Μαρία Καλαϊτζή

Μήνυμα για τους γονείς

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αγαπητούς γονείς ότι στο PHYSiama βασιζόμαστε σε τρεις βασικούς άξονες, θεραπεία – πρόληψη – ψυχαγωγία.

Θέτουμε με την προσέγγισή μας γερά θεμέλια για ένα υγιές παιδί – ενήλικα, σωματικά και ψυχικά, για μια ευτυχισμένη ζωή.

Ευγενία Μαρία Καλαϊτζή

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC):Τα παιδιά και οι νέοι 5-17 ετών πρέπει να συγκεντρώνουν τουλάχιστον 60 λεπτά μέτριας προς έντονης δραστηριότητας καθημερινά.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO)
Κλείστε μια συνεδρία τηλεφωνικά

Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι.
Σχολιάστε και αξιολογήστε τις υπηρεσίες μας.